joi, 4 iunie 2009

Ferrari s-ar putea retrage din Formula1


Ferrari a anuntat marti ca nu va mai concura in Campionatul Mondial de Formula 1 in 2010 daca regulamentul stabilit de Federatia Internationala de Automobilism (FIA) nu va fi schimbat. "Daca regulile stabilite pentru 2010 nu se vor schimba, Ferrari isi va retrage monoposturile din Campionatul Mondial de Formula 1", se arata intr-un comunicat.
Aceasta amenintare a fost formulata la finalul unei reuniuni ce a avut loc la Maranello, cu principalii conducatori ai echipei, in frunte cu presedintele Luca di Montezemolo, dupa cea organizata de Toyota, echipa ce a anuntat, sambata, ca se va retrage din CM daca regulamentul nu va fi schimbat.
La sfarsitul lunii aprilie, FIA a anuntat noul regulament pentru 2010, care ofera echipelor libertate din punct de vedere tehnologic (eleroane fata si spate ajustabile, turatia motoarelor nelimitata) cu conditia sa aiba un buget limitat la 40 milioane de lire sterline (45 milioane de euro) pe an.
Echipele care nu vor respecta aceasta regula, vor putea sa continue cu cheltuielile actuale, insa vor avea reguli mult mai restrictive din punct de vedere tehnologic.
Si alte echipe, printre care Red Bull Racing, s-au aratat nemultumite de introducerea acestui regulament si ameninta cu retragerea din Formula 1.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu